TILMELD NYHEDSBREV


VELKOMMEN TIL HUNDEEJERTRÆNING

Kære hundeejer. Jeg kalder det hundeejertræning, fordi det er dig, jeg træner. DU træner din hund. 

Når du starter til træning hos mig, får du en vifte af tilbud. Alle disse tilbud kan du se på hjemmesiden.

HVALPE-EJER-TRÆNING
På kurset lærer du at lege lydigheden ind i din hvalp. Det er også rigtig vigtigt at den kommer ud og møder andre hunderacer. Den skal opleve så meget som muligt som lille. De andre hvalpe ser underlige ud og har andre farver - nogle har skæg og nogle har ingen haler. Hvalpen skal lære "hundesproget" på en blid måde, hvor den ikke oplever et overgreb fra store hunde. Du lærer at mental-motionere din hvalps hjerne og hvordan du starter på at stille krav til, at den skal gå pænt i snor og komme når du kalder og meget, meget mere.

UNG-HUNDE-TRÆNING
På kurset lærer du at håndtere din hund uanset om den er "teenager" eller voksen og hvad det vil sige at stille krav til din hund. En hund på vej i hormonalderen gør ofte, hvad den har lyst til. Den er dygtig til at høre efter dig indendøre og går pænt i snor, men udvikler sig til en sæk lopper, når der er andre hunde i nærheden. Hunhundene går i løbetid og hanhundene "lukker for boks 1" fra de er 7.mdr.. Nu er det vigtigt at give din hund feed-back på uønsket adfærd. Du får trænet dit indkald igen-igen, når der er andre hunde i nærheden og du får lært at håndtere din hund. Og du træner med den bløde metode med godbidder, begejstring, smil, øjenkontakt og et levende kropssprog. 

HUNDEMILØJØTRÆNING
På kurset lærer du at håndtere din hund på ture. Nogle hunde er supergode til at høre når der kaldes, andre lukker ørerne, når der er andre hunde. Vi træner et stabilt indkald, at din hund kan gå "Fri ved fod" uden snor, selv om der er andre hunde i nærheden og vi miljøtræner i det offentlige rum forskellige steder i forskellige byer. Det kræver derfor, at du har bil. Træningen er en blanding af lydighedstræning, disciplin og adfærdsforståelse - alt efter hvor og i hvilke omgivelser træningen foregår. Vi går over og under broer, langs støjende bygninger og tog. Ned ad gågader, i hundeskove og vi lærer hundene at gå på trapper og at tage elevatoren og meget, meget mere. 

Jeg underviser også i 
Do As I Do - metoden lært på kursus hos den italienske forsker Claudia Fugazza.
Det er en ny og anderledes sjov måde at træne på, som giver et endnu bedre samarbejde mellem hund og ejer. Instruktionerne på kurset bygger på den nyeste videnskab om hundens måde at lære og huske på, social adfærd og samarbejde med hunden i et empatisk og positiv læringsmiljø. Børn må gerne træne med hunde ifølge med en voksen. 
Dig og din hunds forhold forstærkes af sjove og morsomme øvelser som bliver en leg både for dig og hunden. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan få din hund til. Byg en lille serie op og du har en historie, som du kan optræde med for familie og venner. Forbered dig på at ligge og rulle rundt - både for at vise hunden hvad den skal og fordi du er ved at "dø af grin". Din hund skal være ca. 1 år for at kunne deltage. Holdet oprettes, hvis der vises interesse for det. Kvaliteten af godbidderne skal være sådan, at hunden tænder på dem, selv om der står en anden hund ved siden af. De bedste godbidder er animalske. Brug ikke foder som indeholder en mel og ris (hundekiks duer ikke). Se nøje på posens deklaration. Dine godbidder skal lugte af kød, ost, fisk. Du kan også bruge ost som godbidder skåret i små firkanter af 1x1x1 cm. Det skal være fast ost, så du ikke spilder på træningsbanen. Pas på du ikke taber godbidder og giv aldrig andre hunde en godbid, fordi det forstyrrer hunden tilknytning til sin ejer. Hvis din hvalp tænder på den sædvanlige tørkost, så brug den. 

Reglerne på træningsbanen: Rør ikke ved de andres hunde. Det kan stresse din hund. Den betragter dine hænder som dens ressource, og da den ved, at du har dens mad vil den forsvare maden. Hvis du rækker ud mod en anden, kan du risikere at din hund bider den anden hund. Hav respekt for andres træning.

Du skal komme præcist. Din hund skal være i kort line og gå på plads på venstre, når du går ind på træningsbanen. Det er en del af din træning at ankomme og gå fra træning på en måde som viser mig, at du har 100 % kontrol over din hund. Hver træning starter med en rundkreds, hvor vi står lidt og får roen. Så slippes hundene løse på et signal fra alle samtidig og efter ca. 5 minutter har de dannet et hierarki.

Hvis du kommer for sent og hundene er fri, skal du slippe din hund fri, før de andre hunde når hen til din hund. Hvis hundene er i snor, når du ankommer skal du have hunden i snor når du kommer ind på træningsbanen.Ellers er der risiko for overfald. En hund i snor, kan ikke flygte. En løs hund blandt hunde i snor giver oprør i gruppen. Lige før vi slutter, tages alle hunde i kort snor og du går ud af banen, selvfølgelig uden at den trækker. (Det lærer du på kurset.)

Socialisering. En stor del af træningen er socialisering og derfor træner vi, at hundene også skal være i interaktion med hinanden/skal lære at være sammen med alle slags hunde og alle slags racer. Alle hunde slippes i frikvarteret, ellers er de alt for sårbare overfor anfald. Det er vigtigt, at du trækker dig lidt tilbage, så hunden føler sig rigtigt fri. I den tid din hund har frikvarter, kan du lære meget om din hund, ved at studere hvordan den leger, løber, undgår, er nysgerrig, er kærlig, er oppe at toppes med en anden og du må gerne dele dine observationer eller spørge mig om, hvad jeg ser i flokken. Fordi små hvalpe kun kan indlære 10 minutter af gangen, er der et til to frikvarter i træningen, hvor de løber rundt og lærer hundesproget. De store hunde får kun et frikvarter.

Hvis din hund løber ud af træningsbanen. Løb ikke efter din hund, hvis den løber og ikke kommer, når du kalder. For hver meter du går hen imod den, eller løber efter den, giver du den en meters længere ”usynlig snor”. Vend i stedet ryggen til din hund og kald lokkende på den - positivt, men højt. Hvis den løber den forkerte vej, kald højt og tydeligt hundens navn og HER. Bliv ikke fortvivlet, hvis den ikke kommer. Hold roen og gentag igen og igen, indtil den kommer. Lyt til mine instruktioner. Det er sjældent, at en hund skal hentes. Men det afhænger af alder og din træning med HER-indkald. Dit mål skal være, at hunden kommer hver gang du kalder. 

Din hund skal være luftet i 15 minutter lige inden du ankommer, og ikke i nærheden af træningsbanen. Den skal have besørget i luftetiden. Ingen hunde må tisse eller besørge på banen. Skulle uheldet ske, skal du tage posen med hjem i skraldespanden! Vi har arealet til låns, så det er dit ansvar at fjerne din hunds efterladenskaber. 
Gå ikke en lang tur med hunden, så udtrættes den og kan ikke klare 50 minutters træning. Det er krævende for en hund at lære noget nyt i en gruppe af andre hunde.

Du skal undgå at komme med undskyldninger eller forklaringer på, hvorfor hunden ikke kan øvelserne fra sidst. Enten har du trænet forkert, ikke trænet nok eller måske har du slet ikke trænet. Hvis du vil noget seriøst med din træning, skal du træne mindst 2 x 15 minutter med din hund hver dag. Hvis du har svært ved øvelserne, så bed om hjælp og instruktioner, send en E-mail eller ring til mig. Jeg er altid villig til at bruge tid på at hjælpe dig.

Flokstrukturen. Bak væk fra hunde, der flokkes, også når de vrisser af hinanden. Det giver dem ro til at løse deres ”knuder” selv. Hvis du går hen imod dem, stresser du dem. Vend ryggen til og gå væk fra hundene. Hvis din egen hund er sund og rask, så opøver du dens selvtillid, ved at regne med, at den kan klare sig. Hvis din hund er overbeskyttet, vil den blive et offer. Eventuelle slagsmål tager jeg mig af. Det kræver ro og overblik og jeg har træningen. Men alvorlige slagsmål kan tælles på en hånd i løbet af de 11 år jeg har trænet. Som regel er det nok, at jeg bare nærmer mig og eventuelt tager en hund væk.

Det er dit ansvar at fjerne din hund, hvis din hund udviser aggressivitet - inden det er gået galt: Der må ikke ske overfald, og hvis det er din hund der hænger på nakken af en anden hund, er det din pligt at fjerne den. Det lærer jeg dig hvordan du gør blidt, men bestemt overfor hunden. Hvis din hund bider en anden hund, skal den i snor resten af træningstiden. Der er ingen undtagelser fra denne regel. I sjældne tilfælde kan det være bedst, at du tager hunden med hjem med det samme, så den kan dampe af. 
Husk at give ejeren til den hund din hund har bidt dit forsikringsnummer inden du går hjem. Derfor: Bær det altid på dig.

For den anden hunds vedkommende - som kan være blevet forskrækket, er det en rigtig dårlig ide at beskytte den ved at gå hjem, det gør tingene værre at holde om den, og give den meget opmærksomhed. Det er bedre at sætte ind med noget entusiasme og leg, så hunden hurtigt glemmer den dårlige oplevelse. Løb en tur rundt på træningsbanen med den, og kom tilbage og fortsæt, som om intet var hændt. I sjældne tilfælde beder jeg dig om det modsatte - eventuelt at tage den op. Det kommer an på situationen.

Afmagt: Hvis du ikke magter at håndtere hunden, har problemer hjemme og føler, at du har brug for mere hjælp end hundetræning, så kan du købe en adfærdskonsultation, som foregår hjemme hos dig, hvor jeg analyserer din hunds situation og forklarer dig, hvorfor problemerne opstår, hvorefter du får en plan for, hvordan du skal træne med den, så den kommer ud over problemerne.

Hvis din hund viser angst. Du må ikke stå og se til, mens din hund løber rundt og skriger af angst. Det er din pligt at beskytte den. Det gør du ved at hente hunden, sætte dig ned på hug og tage den ind imellem dine ben, hvor du kan beskytte den. Du er ansvarlig for dens velbefindende på træningsbanen. Angst er også når han er bukket ind under maven. Vi taler om det hver gang de har frikvarter så du lærer det.

Selvtræning: Træningen skal foregå i et roligt og koncentreret miljø. Når du har set, hvordan en øvelse skal gøres, starter du selvtræning. Ingen står altså og stille og venter, mens der er en anden, der instrueres af mig, med mindre du ikke har forstået alle finesserne i øvelsen. Så før du går i gang: vær sikker på, at du har forstået hele øvelsen. Bed om at få den gentaget. Det skal være dit mål, når du går hjem fra træning, at hunden kan øvelsen næste gang du møder.

Spørg. Der er ingen dumme spørgsmål og heller ikke 10. Gang. Hvis en øvelse er svær at forstå, så spørg igen og igen. Det vigtigste er, at du har forstået den, så du kan træne videre med hunden hjemme. Kan hunden ikke øvelsen, er det fordi du gør den forkert. Det er derfor jeg kalder mig hunde-ejer-træner. Kurset går ud på at give dig vejledning til brug for daglig træning og glæde med din hund. Læs mere om min træningsform på min hjemmeside og spørg gerne.

Enetimer: Du kan bestille enetræning hos mig, hvis din hund er for stresset til at træne i en gruppe eller har andre problemer, eller du ikke har lyst til at være på et hold, mens du lærer. Jeg ved godt, at det er noget sårbart noget, at ens hund ikke kommer, når man kalder. Det kan gå ud over både din og hundens selvtillid. Så hvis du hellere vil træne i ro og mag i dine egne omgivelser, kan du bestille tid til at få opbygget din selvtillid omkring hunden og få gode tips og triks til den daglige mentale styrkelse af hundens hjerne. Du kan også bestille enetimer, imens din hund er i løbetid.

Løbetiden varer i 4 uger og gør det umuligt for hele flokken at træne, så derfor må hunhunde i løbetid ikke komme med til træningen 3 gange i træk. Se beskrivelsen af
LØBETIDENS 4 faser på min hjemmeside. Men du må meget gerne deltage i træningen uden din hund. Alle som har gjort det siger, at det har været meget lærerigt, fordi de kunne koncentrere sig om indlæringen uden hund og havde overskud til at se efter, hvad de andre gjorde, som var godt og som de havde lært af. Så forsøm ikke undervisningen, for det er dig der skal lære at træne – og bagefter kan du træne din tæve, når du kommer hjem. Selv om hun er i løbetid skal hun jo trænes. En dag uden træning bakker din træning baglæns i 2 dage.

Vh. Elin B
 
TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM