TILMELD NYHEDSBREV
PRØVE
Hvis du er interesseret i at gå til prøve, kan du se, hvad du og hunden sammen skal kunne nedenfor.
Du skal kunne vise, at hunden gør alle øvelserne frivilligt, fordi du har trænet den til at være motiveret af dit kropssprog, din stemme og din godbid. Du må ikke rykke i hunden.
Dit udstyr skal være en træningsline med karabinhage I begge ender. Hunden skal bære et bredt halsbånd. Du skal medbringe en apport og masser af godbidder.
Hunden må ikke have spist eller gået tur de sidste 3 timer før træningen. 15 minutter før luftes den langt fra træningsstedet.
 

ØVELSERNE
Øvelse 1. LINEFØRING
Du ankommer til prøvestarten med din hund i kort snor. Du viser din lineføring, mens du går ind på banen og ud af banen.
Du har hunden i kort snor (max. 50 cm.) og inde på venstre side af din krop. Du går fremad i rask tempo, så hunden følger dig. Den må ikke snuse eller tisse i prøvetiden.

Øvelse 2. FRI
Du tager fat i din hunds halsbånd og tager remmen af. Underviseren tæller til tre og på tallet tre siger du FRI til din hund og bakker et par skridt væk fra den.

Øvelse 3. INDKALD
Kald din hunds navn og HER. Hunden skal være i snoren, inden jeg har talt til 10.   

Øvelse 4. SIT, DÆK og BLIV. 
Du siger SIT og viser hunden at den skal sætte sig. Du siger DÆK og viser hunden at den skal dække. Du siger BLIV og den bliver liggende indtal jeg har talt til 10. Så siger du SIT.

Øvelse 5. PLADS
Du går 10 skridt ud i marken, vender dig om og kalder PLADS. Hunden skal sidde på sin plads inden jeg har talt til 10.

Øvelse 6. KIG-øvelse 1 og 2. Først lodret - så vandret 

Øvelse 7.FRI VED FOD. Du går 10 meter frem og 10 meter tilbage med hunden fri ved fod.

Øvelse 8. APPORT. Kast din apport og bed hunden om at komme tilbage med den.

Øvese 9. FREMADSENDELSE 
Du siger BLIV til din hund. Du går ud i marken med en bunke godbidder. Så går du tilbage. Får fuld kontrol over din hund (SIT-BLIV) og siger så SØG til hunden. Når hunden lander på bunken, roser du og kalder hunden tilbage på PLADS.
 

Øvelse 10. FREMADSENDELSE MED DÆK
Du gør det samme igen. Når hunden løber ud siger du DÆK halvvejs. Så skal den lægge sig ned og afvente din næste kommando SØG. 
TLF.+45 29728236 SKIBSTRUPVEJ 31 3140 LSGRDE Add-To-TomTomTILFJ TIL TOMTOM